Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Welf krém


Hozzávalók:

Krém:

2 tojásfehérje (közepes méretű)
35 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
40 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
500 ml tej

Borhab:

3 tojássárgája (közepes méretű)
80 g porcukor
10 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
250 ml fehérbor


Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A Gustinban elvegyítjük a cukrot és a vanillincukrot. Fokozatosan hozzáadunk minimum 6 evőkanál tejet, és csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és kézi habverővel belekeverjük a Gustinos elegyet, majd újra felforraljuk. A tojáshabot kézi habverővel a forró masszához keverjük, és újra felforraljuk. A krémet egy nagyobb tálba vagy több kis desszertes pohárba töltjük (a tálat vagy a poharakat csak félig töltsük meg), és hagyjuk kihűlni.
A borhabhoz a tojássárgáját a cukorral, a Gustinnal és a fehérborral egy fém tálba tesszük, és vízfürdőben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg kétszeresére nő, és habos lesz (fontos, hogy kis lángon melegítsük, nehogy a víz vagy a bor felforrjon). A tálat kivesszük a vízfürdőből, és jól átkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan a krémre rétegezzük. Ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A tojásfehérje felveréskor úgy lesz igazán kemény, ha a tál és a habverő is tökéletesen zsírmentes, és a fehérjében nincsen a tojássárgájának nyoma sem.


Jelmagyarázat

Nehézségi fok:

Könnyen elkészíthető
Kis gyakorlat szükséges
Tapasztalatot kíván