Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az őszi smink trendet, elegáns és kontrasztos színek teszik ellenállhatatlanná. Megjelenik benne az arany csillogása, a burgundi erotikája és a kékek hűvössége. Igazi újdonság a füstös smink továbbfejlesztett változata, a fekete körsatír.

 

 

Bearanyozva
Egy igazi luxussmink különleges alkalmakra. Az arany szín különleges csillogást ad a szemnek, de ha igazán látványos hatást szeretnél elérni, akkor tegyél alá egy sötétebb alapszínt. Ha csak vékony rétegben viszed fel, önmagában, akkor nem elég látványos. A mozgó szemhéjat árnyékold barnás szemhéjpúderrel, de most ne spórolj a festékkel. A barnára kerülhet az aranyló tónus. Fesd ki bátran a belső szemzugot is. Az arcot bronzosító púderrel tedd ragyogóbbá, az arccsontra tehetsz egy leheletnyi aranyport is. Fekete szempillaspirált használj, és csak a felső pillasort fesd ki. Az ajkakra gyümölcsös árnyalatú szájfényt válassz.

Burgundi árnyalatok
Az őszi-téli trend színei a sminkek terén is megjelentek. A burgundi vörös árnyalatok kiemelik a tekintetet. Árnyékold be a szemhéjad egész felületét barnás fényű, burgundi szemhéj púderrel, úgy hogy a szemöldök alá is jusson belőle. A belső szemzugtól kezd, ahol egy sötétebb árnyalatot használj. Húzd ki feketével az alsó szemhéjadat, majd jöhetnek a szempillák. A pirosas árnyalatokhoz jól mutat a fekete szempilla, alul és felül is több rétegben fesd ki őket. Az arcodat terrakotta árnyalatú pirosítóval tedd ragyogóbbá. Az ajkaidat visszafogottan sminkeld, rózsaszín árnyalatú szájfénnyel.

Fekete körsatír
Merész látványt nyújt ez az új füstös smink. Nagyon mutatós. Keretezd a szemed egy fekete szemceruzával úgy, hogy egészen a belső szemzugig kihúzod. Ezt követően satírozd szét a határozott vonalat, és már meg is van a smink alapja. Ugyanerre az ívre oszlass el ezüst árnyalatú krémes szemhéjfestéket, vagy fekete szemhéjpúdert. A szempillákat alul és felül is fesd ki fekete spirállal.

Hűvös ragyogás
Az égszínkék, a türkiz és palackzöld árnyalatok, már jelzik a hidegebb időszak közeledtét. A mozgó szemhéjadat satírozd be egy hideg árnyalatú szemhéjpúderrel. Hagyd kifutni a púdert a szemöldök irányába. Hasonló árnyalatú ceruzával kontúrozd a szemedet, majd a szempillák tövében húzd meg vastagon az ívet. Az orcádra vastag ecsettel vigyél fel bronzos arcpirosítót, végül tedd finoman ragyogóvá az ajkaidat szájfénnyel.

 

 

 

Töretlen a füstös szemek karrierje, dobogós helyen az arany és a kék, a rúzsod vagy sötét, vagy nagyon világos legyen. Röviden így lehetne összefoglalni az őszi sminktrend jellemzőit.

 

 

 

 

 

 

 

Színes ajkak: cseresznye, meggy, szeder és megannyi bogyós gyümölcs

Most tedd el a rózsaszínes rúzsokat, a trendi sminkben nincs helyük! Már nyáron is hódítottak a piros ajkak, de ha eddig nem szereztél be egy piros rúzst, lépj a tettek mezejére! Ne aggódj, ha ódzkodsz a cseresznyepirostól, akkor sötétebbet is választhatsz, most akár az érett szeder árnyalata is jöhet, amelyben a piros már áthajlik a lilásbordó irányába. Újdonság, hogy a vezető sminkesek nem törekedtek arra, hogy szabályos vonalban vigyék fel a festéket, picit elmosódott a szájszél kontúrja. A saját szád ízére választhatsz a matt, a selymes és a fényes változatok között, ám a sötét színek igazán akkor mutatnak jól, ha nem csillognak.

 

 

Világos ajkak a natúr sminkhez

Természetesen marad a natúr smink divatja, de apró újításokat ebben is felfedezhetünk. Ezek közül a leginkább szembetűnő, hogy az ajkakat nem hagyják csupaszon, hanem világos rúzzsal „színezik”, akár a bőrszín tónusával egyezőre is. Használhatsz nagyon lágy és világos rózsaszínt vagy bézst selymes vagy picit annál fényesebb változatban is.

 

 

 

 

Újra itt van: kék szemhéjfesték

A szemhéjfestés történetében egyszer már hódított mindent elsöprően a kék szín, olyannyira, hogy sok nő neszesszerébe a divattól függetlenül örökre befészkelte magát. Ám mostantól ne fakadj mosolyra az erőteljesen kékre sminkelt szemhéj láttán, inkább menj, és válassz egy hozzád illő árnyalatot! Ja? Hogy neked is lapul egy a festékeid között? Akkor mire vársz? Vedd elő, csak – biztos, ami biztos – ellenőrizd a szavatosságát, mielőtt boldog mosollyal az arcodon használni kezded.

Bearanyozva

Az arany most nem ünnepi kellék, nyugodtan bevetheted bármelyik napszakban, akár a szemhéjadon és a szádon is. Jól tudjuk, hogy az aranynak is megannyi árnyalata létezik, a hidegtől a sötét, meleg, már majdnem bronzosig. Nemcsak ezeket kombinálhatod egymással, az arany kiegészítő elemként is gyönyörű: variáld nyugodtan a barna mellett a szürkével és a feketével is. Ha teljes összhangot szeretnél, szerezz be egy határozott aranyszínű lakkot is. De ne aranyárnyalatút, ne áttetszőt, hanem aranyszínűt. Ugye érzed a különbséget?

 

 

 Tartják magukat a füstös szemek!

Mi az, hogy tartják magukat! Nagyon trendi, és ráadásul szinte minden eddiginél sötétebb, határozottabb a füstös szemhéjfestés. A szürke és a fekete árnyalatok dominálnak, amit variálhatsz kékkel, arannyal vagy ezüsttel is. Nélkülözhetetlen a fekete szemceruza, amelyből jó, ha krémes, nagyon sötét feketét választasz, mert ezzel tudsz a legkönnyebben dolgozni.