Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A szemüvegeseknek sem kell lemondaniuk a férfiszíveket rabul ejtő csábító női pillantásról, sőt! Az egyéniségünkhöz és arcunkhoz illő szemüveg nemhogy eltakarná, hanem még ki is hangsúlyozza a szépen kifestett szemeket.

 

 

Ma már vannak olyan speciális szemüvegek és segédeszközök, melyek a rosszul látók számára is megkönnyítik a sminkelést. A lehajtható keretek például lehetővé teszik, hogy amíg az egyik szemünket festjük, a másik előtt dioptriás lencse legyen. A nagyítótükröknek is jó hasznát vehetjük sminkeléskor.

 


 

Távollátók

A távollátók szemüveglencséje általában nagyítja a szemet, ezért csak diszkréten sminkeljük. A túl élénk, harsány színek helyett használjunk semleges, természetes árnyalatokat, melyek nem nyomják el a szem eredeti színét. A szemceruzával is csínján kell bánni: a felső és alsó szemhéjnak csak a külső harmadát húzzuk ki, de soha ne feketével! A szempillafestéket két vékony rétegben kenjük föl. Ha dúsító spirált használunk, egy réteg is elég. A szemöldököt naponta szedjük, mert a szemüveg felnagyítja a hibáit!

Rövidlátók

A rövidlátók gyakran kapnak olyan lencsét, amely kicsinyíti a szemet, ezért sminkeléskor arra kell törekedniük, hogy optikailag nagyítsák, kihangsúlyozzák. Halvány, gyöngyházfényű szemfestékek helyett használjunk mély, természetes árnyalatokat. A felső szemhéj külső felét és az alsó külső harmadát húzzuk ki szemceruzával. Soha ne rajzoljuk körbe teljesen, mert az kicsinyíti a szemet. Hangsúlyozzuk a szemöldök vonalát! Ha túl halvány, keféljük át az eredetinél legalább két árnyalattal sötétebb szemhéjpúderrel. Szemöldökünket ne festessük "egyenfeketére", mert markánssá teheti arcunkat, ráadásul öregít is. Szempillánkat könnyed mozdulatokkal fessük be, ügyelve arra, hogy a festék ne csomósodjon össze.

Mind a rövid-, mind a távollátóknak azt tanácsolom, hogy ne rakjanak fel túl sok pirosítót. A rúzs vagy a szájfény színe és árnyalata harmonikusan illeszkedjen az arc és a szem színéhez.

Az igényes nő arra használja szemüvegét, hogy kiragyogjon mögüle!