Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A problémás bőrűek legfontosabb sminkterméke a hibákat elrejtő alapozó. Lássuk, hogyan tudjuk az arcunkhoz tökéletesen illő alapozót kiválasztani!

1. Amikor alapozót választ, próbáljon ki legalább három árnyalatot a vásárlás előtt: vigye fel őket egymás mellé vékony csíkokban az arcára egy-egy kis területre. Dolgozza a bőrébe az árnyalatokat. Az a szín lesz a megfelelő, amelyik eltűnik, azaz legjobban beleolvad arcának bőrszínébe.

Sőt, a szakemberek szerint ha van ideje, célszerű az egész arcára felvinni a választott alapozót (minden üzletben vannak erre alkalmas teszterek), viselje pár órán keresztül, és figyelje meg vajon idővel nem változik-e a krém színe. Azért is jobb az alapozókat az egész arcunkon tesztelni, mert egy kis területen megfelelőnek tűnő árnyalat elüthet a bőrszínünkről, ha az egész felületre kenjük fel. Ha egyáltalán nincs olyan változat, ami Önhöz illene, akkor próbálkozzon két szín keverésével.

2. A szem alatti karikák, és a kisebb foltok eltűntetéséhez használt korrektor árnyalata mindenképpen passzoljon az arc bőrszínéhez és a használt alapozó árnyalatához!
Keverjen egy kisebb mennyiséget az alapozóból a korrektorhoz mielőtt felviszi az arcára. Így tökéletesen fog illeni egymáshoz a két termék árnyalata.

3. Az arc piros foltocskáinak és gyulladt területeinek eltűntetéséhez válasszon egy árnyalattal sötétebb alapozót.

4. A szem alatti terület világosítására használjon egy árnyalattal haloványabb színt. Vigyázzon, mert ha a szemkörnyéket túlvilágosítja, a karikák eltűnése helyett csúnya, hamuszínű foltok keletkeznek majd.

5. Rózsaszín árnyalatú korrektort válasszon a kékes, sárgásat a pirosas foltok kiiktatására.

Az öt alapszabálynál sokkal fontosabb a mennyiség elve. A kevesebb olykor több, és ez az alapozó esetében nagy igazság. Ha nem akarunk maszkszerű arcot, bánjunk okosan a felvitt mennyiséggel!