Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Túl kicsinek tartod a szemeidet, vagy egyszerűen csak azt szeretnéd, ha még nagyobbnak látszanának? Tanácsaink segítségével megtanulhatod úgy sminkelni magad, hogy a szemeid sokkal nagyobbnak hassanak.

 

 

- Ne használj sötét és mattnak tűnő színeket a szemhéjadon, kerüld a vastag fekete szemhéjtust, és kissé fényes, világos vagy meleg színekkel sminkelj, amik vonzzák a fényt. Sötétet csak a szemzugban és nem sokkal az alsó szempillák alatt használj – a lényeg, hogy csak egy kis formát adj a szemednek.
- A legjobb, ha két színt használsz: nappal karamellát és piszkosfehéret, este pedig lágy szürkét és piszkosfehéret, és egy nagyon kevés csillámot a szemhéjfesték fölött.
- Ha azt akarod, hogy kicsit hangsúlyosabbak legyenek a szemeid, akkor nagyon vékony, fekete vagy sötétbarna szemceruzával húzz vékony vonalat a szempillák tövébe.
- Hozd ki a lehető legtöbbet a szempilláidból! Használj jó minőségű hosszabbító szempillaspirált. A szempillákat a tövüktől a végük felé, óvatos, lassú mozdulatokkal fesd ki, és fésüld ki az esetleges csomókat.
- A szemhéjfestéked színe legyen kontrasztban a szemed színével. Vicces színeket is használhatsz, ha akarsz, csak arra ügyelj, hogy a szemhéjadra, és a szemöldököd alatt mindig a leghalványabb színt használd, a szemzug, pedig legyen sötétebb a szemhéjnál.
- Használj fehér szemceruzát a szemed alsó felén, a belső peremnél. A kis szemek nyitottabbá tételének ez az egyik legjobb módja.
- A szempillád külső részére tegyél műszempillát. Ez nagyon hatásos tud lenni, és nem fogsz bután kinézni – gyakorlat teszi a mestert. Helyezd fel a ragasztót, és várj pár másodpercig, hogy jól tapadjon. Ez után csipesz segítségével tedd fel a műszempillákat úgy, hogy közel legyenek az igazi szempilláidhoz. Mindezt a szempillaspirál használata előtt kell tenned, hogy amikor felkened a spirált, addigra a kétfajta szempilla már össze legyen olvadva.

Tuti tippek a szem sminkeléshez:
- Ha egy pici világos foltot festesz a szem külső sarkába, akkor szélesebbnek fog tűnni a tekinteted.
- A halványlila minden szemszínhez illik, és ha a fehér szemhéjfestékre kened, akkor ragyogó színt tudsz kihozni belőle.
- Ne használj olyan sötétbarnát, aminek a színe hasonlít az étcsokira, ha nem akarsz úgy kinézni, mintha verekedtél volna.
- Próbálj ki egy új, divatos színt: csak rakj belőle egy keveset a szemhéj közepére, hogy felvillanjon egy pillanatra, amikor pislogsz.
- Ha szemceruzát használsz a szemed körül, sokkal tartósabb lesz, ha hozzá illő színű szemhéjfestéket is teszel rá.