Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

LILA, LILA, LILA!  Nem csupán a ruhákban és kiegészítőkben találkozunk idén a lilával, hanem a sminkben is.

Találd meg az egyéniségedhez és típusodhoz leginkább passzoló árnyalatot. Néhány tipp.

 

 

 

 

 

 

 

Szín-lélektan...
A lila a piros és kék kombinációja, egyike a legérdekesebb színeknek, amely a kreativitást szimbolizálja. A lila spirituális és misztikus. Sötét-, mély lila a méltóságra, fennköltségre és gazdagságra utal, míg a levendula lila a romantikára és a nosztalgiára.

Neked melyik passzol?
A barna, fekete és zöld szeműek bátran használhatják a lila valamennyi árnyalatát. A kék szeműeknek inkább a sötétebb, kékes-lila áll jól. 

Hogyan használd?
A szemed belső csücskébe és a szemöldökcsontra világos színt használj, a szem külső csücskét pedig a sötétebb árnyalattal satírozd át.

A hatás fokozható, ha sötét színnel (feketével vagy sötét lilával) körbekontúrozod a szemeidet. 

A füstös smink hódítása töretlen: idén készítsd lilából. Kombinálhatod feketével és szürkével is. 

A szempillák minden esetben legyenek hangsúlyosak. 

Ha szeretnéd szemhéjpúdered színét még hangsúlyosabbá tenni, akkor azt enyhén nedves ecsettel/applikátorral vidd fel. Egyrészt tartósabb lesz, másrészt a szín intenzitása megnő.

Ha a szemedet pasztell árnyalatokkal festetted, használhatsz sötétebb, lilás árnyalatú rúzst.

A füstös-lila sminknél ne használj erős rúzst - akkor ugyanis eltereled a figyelmet a szemedről. Maradjon a szem hangsúlyos, a szádra színtelen, vagy enyhén színezett, világos rózsaszínes ajakfényt kenj.

Télen, a hidegben sajnos előfordulhat, hogy kicserepesedik a szánk. A száraz, cserepes ajkakon sem a rúzs, sem a szájfény nem mutat valami jól! Lefekvés előtt dörzsöld át az ajkaidat egy tiszta, enyhén nedves fogkefével, majd kend be mézzel.