Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamarosan itt a tavaszköszöntő farsangi bálok ideje. Jobb tehát, ha már időben átgondolod, miben is ragyogsz majd a kitüntetett eseményen. Még eldöntheted, hogy könnyedén romantikus vagy provokálóan szexi leszel-e? Az egyéniségedet és alkatodat azonban mindenképpen vedd figyelembe!

Bár az öltözködési szabályok napjainkban már közel sem olyan merevek, mint egykor, a báli megjelenésnek bizony máig érvényes tradicionális szabályai vannak. Vagyis egy exluzív estélyen, ahol a meghívóban az szerepel: „White-tie”, a pasidnak szigorúan frakkban, neked pedig nagyestélyiben tanácsos megjelenni. Ettől persze még nem kell fejvesztve rohannod az első abroncsos ruha után. A deréktól erősen bővülő nagyszoknyás dresszek manapság csak az Operabál főszereplői.

A különleges alkalmi megjelenéshez válassz egy érdekes szabású, a tested vonalát követő uszályos, vagy egy csipkével díszített, taftszoknyás estélyit, netán egy fűzős felsővel kombinált tüllszoknyás modellt! A lényeg csupán, hogy alkalmi ruhád különleges kelméből, (például selyembrokátból, taftból, tüllből, organzából, vagy csipkéből) készüljön.

Az estélyi ruhatrendben idén hódít a királykék, a tűzpiros, a csokoládébarna, és a klasszikus fekete, de a bevállalósak akár céklaszínű, vagy finom tónusú almazöld ruhát is magukra ölthetnek. A 2008-as estélyi ruhadivatot a határtalan pompa és csillogás jellemzi. Strasszok, gyöngyök, flitterek, és Swarovski kristályok ékesítik a nagyestélyiket. Rafinált, extravagáns fazonjuk pedig rengeteg játékosságra ad lehetőséget. Ha szeretnéd, például elrejtheted előnytelennek ítélt testrészeidet (egy trapéz vonalú ruha kiemeli a derekat és leplezi a vastag combokat), vagy előtérbe helyezheted az előnyösnek vélt idomaidat.

Cosmo-tipp: A csodás estélyi ruhakölteményedhez viselj kecses ékszert és apró kézitáskát! Mindenképpen ügyelj a tartásodra! Bármilyen káprázatos legyen is a ruhád, a görbe hát egy csapásra elronthatja az összképet.