Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömlakk divat, 2008 tavasz-nyár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hkd   
2008. június 01. vasárnap, 20:12

Színkavalkád a körmökön

Ha nincs műkörmöd, akkor most figyelj! Kálmán Melinda manikűrössel összegyűjtöttünk mindent, ami trendinek számít tavasszal a saját körmödön!

 

 

 


A saját köröm fazonját nem lehet túlságosan variálni, viszont egy szépen manikűrözött kézzel és az idei divatszínek használatával bátran mutogathatod kacsóidat! Ha erősek és ellenállóak a körmeid, akkor megnövesztheted hosszabbra is őket, ám a mostani körömlakk-divat inkább a rövidebb körmöknek kedvez.

Fontos az ápolás
Első lépés a tökéletesen ápolt kéz és köröm. Ha nem szakember végzi, hanem otthon vállalkozol a feladatra, akkor krémezd a bőrödet, olajozd a körömágybőrt, és jó minőségű reszelővel dolgozz! Ezután jöhet az alapozás. Még ha a színes lakkod nem is csúcsminőségű, az alap- és a fedőlakknak akkor is muszáj annak lennie. Az alaplakktól körmeidnek egyenletes lesz a felülete, és meg is gátolja elszíneződésüket, amit az élénk lakkok okoznak.

Élénk árnyalatok
Nézz csak az idei ruhadivatra! Ugye, milyen erőteljes színben pompáznak? A körömlakkok is követik ezt a vonalat, vagyis a legtrendibb színek a fukszialila, az élénk pink, az erőteljes narancs, bátrabbak pedig nyugodtan felkenhetik a szinte rikító citromsárgát vagy a kéket. Persze fontos, hogy az egyéniségedhez és a ruhádhoz is menjen a lakk színe, de a legtutibb hatást akkor érheted el, ha a rúzsod, vagy a cipőd és táskád színével egyezik meg a lakk árnyalata. Ezekhez az élénk tónusokhoz már nem tanácsos más díszítést festeni, ám egy apró strassz még jól mutathat hozzájuk. Ha nagyon fehér bőrű vagy, akkor kerüld az erős narancssárgát, de egy lila, egy halvány rózsaszín vagy egy barackos árnyalat jól illik a sápadtabb bőrhöz is. A harsány lakkokat mindenképp két rétegben kend fel, így jobban érvényesül az élénkségük, és tartósabbak is lesznek. Ha végeztél ezzel a művelettel is, akkor jöhet egy minőségi fedőlakk. Ez lehet egy tökéletesen átlátszó, száradást gyorsító réteg, vagy egy magasfényű, csillogást kölcsönző lakk.

Ne feledd: ha egy kicsit is kezd lepattogni a festék, azonnal mosd le körmeidet, máskülönben rendkívül ápolatlannak fog hatni a kezed! Főként ezeknél az élénk színeknél figyelj oda erre, hiszen pillanatok alatt meglátszik, ha sérül a lakkozás!