Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kerek, hosszúkás, szögletes, ovális? A megfelelő frizurával kiemelheted az arcodat!

 

Kerek arcforma

Ez jellemzi: Homlokod és az állad között nagyjából akkora a távolság, mint az arcod két oldala között. Vagyis inkább kerek az arcod, a homlokod nem túl magas, az állad kicsi és kerek. Az orrod kecses, és teltek az ajkaid.

Ez jól áll: Számodra azok a frizurák az előnyösek, melyek oldalt takarják az arcod. A legjobb, ha vállig ér a hajad, mert ez még inkább hosszabbítja az arcod. A választék ne legyen túl mélyen. A hosszú, természetesen göndör hajat lépcsőzetesen vágasd le, és mindig nagy adag formázó waxot tegyél rá, mert ettől kevésbé hat dúsnak. Ha a rövidebb hajat kedveled, akkor csakis oldalt tépett legyen!

Ezt felejtsd el: A frufru - ugyanúgy, mint azok a frizurák, melyek sok hajat kívánnak oldalt - kerekíti az arcodat. Előnytelenek az egyenes, állig érő, valamint az extrém, göndör frizurák. Tekints el az olyan hajápolási termékektől, amelyek dúsítják a hajad.

Szabad homlok! Praktikus az iskolába vagy vásárláshoz! Tupírozd meg a frufrudat és fésüld hátrafelé. Habbal formázd az alsó tincseket. Trükk: oválisabbnak hat az arcod, ha a homlokod környékén optikailag növeled a hajad mennyiségét!

Hajat fel! A feltűzött haj tökéletes a bulira! A dús hatással oválisabbá válik az arcod, az egy-két kihúzott tincs pedig oldalt korrigálja.

Sztárok hasonló arcformával: Mariah Carey, Kate Winslet, Kate Moss

Hosszúkás arcforma

Ez jellemzi: Magas a homlokod és a két szemed közti rész vékonyabb. Arccsontjaid nem domborodnak ki annyira, arcod vonala karcsú. Az állad felé vezető vonal hosszúkás és kissé hegyes.

Ez jól áll: Ahhoz, hogy arcod ne legyen olyan hosszúkás, állig érő frizurát válassz, mely egyenletesen lépcsőzetes. Ez oldalt növeli a hajad mennyiségét és ezáltal kerekded hatást érhetsz le. A rövid frizurák legalább a fülcimpáig érjenek. Hosszú frufrutincsek, hanyagul feltupírozott tincsek és a göndör haj ebben az esetben ideális.

Ezt felejtsd el: El a kezekkel a mindenhol egyforma hosszú, középen elválasztott frizurától! Ez a megoldás még jobban kiemeli a hosszúkás arcodat. Nem előnyös az extra rövid frizura sem, mert hangsúlyozza hosszúkás álladat. Hanyagold az olyan hajápoló termékeket, melyek lelapítják és kiegyenesítik a hajadat.

Lazán elrejtve! Fésülj magadnak egy rövid középválasztékot, az első tincseket simítsd a füled mögé. Így frufrud nem hullik a szemedbe, de a hajad oldalt mégsem veszít a mennyiségéből!

Szépen töltött! Szárítsd meg a hajad egy kerek kefén! Aztán válaszd el oldalt, és némi waxszal egy-két tincset húzogass az arcodba!

Sztárok hosszúkás arcformával: Sarah Jessica Parker, Christina Aguelira, Jennifer Love Hewitt

Ovális arcforma

Ez jellemzi: az arcod keskeny és egyenletesnek hat. Az orcád kicsit szélesebb, a kontúr innen keskeny homlokhoz és kicsi, hangsúlyos állhoz vezet. Ez összességében egy oválist alkot.

Ez jól áll: Mindegy, hogy hosszú sörény vagy abszolút rövid frizura - egy ovális fejformánál minden megengedett. Közép- vagy oldalválaszték, sima vagy göndör haj: kiválasztásánál szinte semmi sem tabu. Ha vékony szálú a hajad, szárítsd lehajtott fejjel. Ha sűrű, akkor vigyél fel nedvességet tartalmazó hajkrémet, mert így könnyebb kezelni.

Ezt felejtsd el: A mesterségesen feltupírozott frizurák neked sem állnak jól, csakúgy, mint a dús haj a feled tetején, mert feleslegesen hosszítják arcodat. A frizura kialakításánál hagyd, hogy a tiszta arcformád érvényesüljön. Az sem előnyös, ha a hajadat a természetes esését figyelmen kívül hagyva vágatod. Akkor csak nagy erőfeszítéssel tudod majd kezelni.

Tincsshow! Kedvedre lenne egy nem hétköznapi hajviselet? Akkor dobd fel frizurádat néhány rövidebb frufrutinccsel, melyeket divatosan az arcodba fésülhetsz. Különleges alkalmakra némi waxot is feltehetsz, mely nagyon menően hat. Ha végezetül lakkal fixálod, frizurád egész buli alatt tartani fog.

Iskolaváltás! Bubifrizurádat úgy szeretnéd hordani, hogy a homlokod szabadon marad? Ovális arcformához ez tökéletes! Egyszerűen húzz egy mély oldalválasztékot és a tincseket egy színes csattal rögzítsd: frizurád így teljesen másképp néz ki!

Sztárok hasonló arcformával: Jennifer Lopez, Britney Spears, Gwyneth Paltrow

Szögletes arcforma

Ez jellemzi: meglehetősen széles homlok és kidomborodó orca. A kontúr keskenyen és kissé hegyesen fut az áll felé.

Ez jól áll: ideálisak számodra a félhosszú, lépcsőzetes frizurák, melyek nagyobb mozgásteret biztosítanak hajad alsó részének. Hullámokkal és a befelé szárított alsó részekkel a túl keskeny álladat optikailag megnövelheted. Ha mindened a frufru, akkor tépetten vágasd le, mert a széles homlokod így rafinált módon keskenyebbnek tűnik.

Ezt felejtsd el:A nyakadat szabadon hagyó, vagy azon a részen túl rövidre vágott frizurák, illetve a kifelé szárított haj kiemeli az arcod szögletes formáját. A fejtetőn dús frizurálk sem túl előnyösek. Azokról a hajápoló termékekről, melyektől súlyosabb lesz a hajad, teljesen le kell mondanod. Frufrud nem lapulhat nagyon a homlokodra, mert optikailag szélesíti azt.

Bulis hullámok! Ha a diszkóba valami különlegeset szeretnél, akkor lépcsőzetes tincseid egy körkefe segítségével kifelé szárítsd! A lágy hullámok azonnal bulis külsőt kölcsönöznek frizurádnak és remekül mutat a hegyes állad körül. Hajad akkor lesz igazán divatos, ha extra erős hajlakkot szórsz rá, és a hullámokat kézzel kissé megnyomogatod.

Gyors váltás! Villámgyors frizuraváltás: tekerd meg kétszer a frufrudat és tűzd hátra! A dúsabb hatás érdekében a hajvégeket tupírozd fel, az oldalsó részt pedig simítsd a füled mögé! Hajlakk segítségével érheted el a tuti tartást.

Sztárok hasonló arcformával: Madonna, Cameron Diaz, Geri Halliwell