Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a divat most?

A ceruzavonásnyi szemöldök már egyáltalán nem trendi, sőt, a teljesen kiszedett, majd rajzolt, esetleg tetovált csík egyenesen cikinek számít. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet szép vékony a szemöldököd, de törekedj inkább a természetesebb vonásokra! A belső vége legyen egy kicsit vastagabb, akár kuszább is, és az íve szépen, egyenletesen vékonyodjon kifelé!

Igazán sikkesnek most a kissé bozontos, vastagabb fazon számít, egy-két kusza szállal. Ám ettől azt még ugyanúgy kell szedni, hiszen az aránytalanul kilógó, vagy a szemöldök alatt kinőtt szálak igencsak ápolatlan hatást keltenek. A bozontos hatás érdekében fésüld kissé felfelé a szőrszálakat egy szemöldökkefe segítségével! A legfontosabb azonban az, hogy az egyéni stílusodhoz és az arcformádhoz passzoljon a szemöldököd alakja! Keresd fel a kozmetikusodat, és találjátok ki, hogy mi lenne neked a legmegfelelőbb, hiszen a túlságosan kerek vagy a zavaróan hosszúkás arc is optikailag korrigálható a tökéletes szemöldökfazon kiválasztásával.

Milyen színű legyen?

Bár Gwen Stefani divatba hozta a platinaszőke haj-sötét szemöldök párosítást, ezt leginkább csak akkor válaszd, hogyha a szemed színe is sötét, bár még így sem ajánlott a világos frizurát koromfekete szemöldökkel kombinálni. A legjobb megoldás az, hogyha a szemöldök árnyalata harmonizál fürtjeid tónusával, hiszen így az összkép szexi és ápolt benyomást kelt. Ha világos a szemöldököd, a hajad viszont sötétebb, akkor satírozd speciális ceruzával, de csak annyira, hogy még természetesnek tűnjön! A sminktetoválások újdonságaként pedig megjelent a szemöldök szálszerű tetoválása, amikor apró csíkokat húznak a szőrzet közé, így őrizve meg a természetes hatást. Világosíthatod is a szemöldököd, ám arra figyelj oda, hogy az időközben kinövő sötétebb szálakat azonnal szedd ki!

Ha túlságosan dús szemöldökkel áldott meg a sors, ami még jóval a vonal alatt és felett is nő, akkor gyors és egyszerű megoldás a gyantázás, de ezzel inkább ne próbálkozz otthon, bízd a kozmetikusodra a műveletet!