Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha sikerült kiválasztani a megfelelő színű rúzst, akkor arra kell törekednünk, hogy helyesen vigyük fel, és minél tartósabb legyen. A szépen kirúzsozott száj a csábítás egyik fegyvere, de ügyeljünk arra, hogy a hanyagul felvitt, elkenődött rúzs az ellenkező hatást válthatja ki. A matt, a fél matt rúzsok sokkal tartósabbak, mint a csillogó, gyöngyházfényű és krémes állagú ajakfesték.

 

Tippek a rúzs használatához

Az ajak bőre vékonyabb, mint az arcbőr, ezért gondos ápolást igényel. Használjunk minél gyakrabban ajakápoló balzsamot; télen és nyáron sose feledkezzünk meg az ajkak hidratálásáról.

A hidratálás után tegyünk egy-két csepp alapozót az ajkakra, majd oszlassuk el egyenletesen. Ha az alapozóra visszük fel a rúzst, sokkal tartósabb hatást érhetünk el.

Léteznek rögzítő balzsamok, melyet a rúzs előtt kell használni. A speciális balzsam ápolja az apróbb repedéseket, hidratál, és egy olyan fedőréteget képez az ajkakon, amely megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön a száj szélén. (Ilyen rögzítő balzsam a Lip Fix Elizabeth Ardentől vagy a Primordiale Lévres a Lancome-tól.)

Következő lépésben használjunk az ajkunk színének megfelelő, vagy a rúzshoz illő ajakkontúr rajzolót. Rajzoljuk meg a kontúrt, ez is segít, hogy a rúzs a "helyén" maradjon.

Most már feltehetjük a rúzst, sokkal pontosabb, ha a festéket ecsettel visszük fel. Lehetőleg válasszunk ajakápoló rúzst, amely regenerálja, puhítja, hidratálja az ajak bőrét.

Ezután papír zsebkendővel óvatosan itassuk fel a felesleget. Egyesek szerint a rúzsra érdemes egy kevés világos színű púdert tenni, hogy tovább tartson a szín.