Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Ez az egyik legtrendibb szemfestési mód. Lássuk, egy profi hogyan készíti el, lépésről lépésre...

 

 

 

 

 

A szemhéjat vékonyan lealapozom, majd lepúderezem. Fekete puha ceruzával kontúrozom a szemhéj alsó és felső peremét belül. Ez pici gyakorlást igényel, sok esetben ez a terület nagyon érzékeny, ezért 1 gyors határozott mozdulattal húzom meg az ívet. Magunknak úgy a legkönnyebb, hogy egyik kezünkkel a lecsukott szemen megemeljük a szemhéjat (de láttam már olyat is, aki tágra nyílt szemmel húzta meg a felső kontúrt). Amelyik verzió kényelmesebb és a legkevesebb könnyezéssel jár, azt kell csinálni. Ha megvagyunk a kontúrozással, de itt-ott elcsúszott a vonal, azt tiszta vattapálcikával lehet felitatni. Mivel eleve füstöset festünk, a végeredménynek nem is fog ártani az apró baki.

Felső szemhéjon a pillák tövét is megfestem fekete ceruzával, majd fekete (vagy grafitszürke, v ezüst, v csokoládébarna, stb.) porral elkezdem elmosni a ceruzavonalat úgy, hogy 1 lapos egyenesre nyesett ecsettel felviszek 1 kevés port és finoman belenyomkodom a vonalba. Majd 1 másik lapos ecsettel felviszek a mozgó szemhéj egész területére 1 világosabb színt, itt már lehet játszani: nekem most óriási kedvencem az orgonalila, de lehet tejeskávészínű, vagy finom barna árnyalat, ha kék szemre festünk, ezüst minden színű szemre, zöldre pedig a lila. Az a lényeg, hogy ez a szín világosabb legyen, mint amivel kontúroztam. A határ a szempillák vonala nyitott szemmel mérve.

Majd 1 matt sötét színnel satírozom a mélyítő vonalat. Jó, ha van hozzá satírozó ecset (1 duci tömött ecset, aminek a teteje le van kerekítve), sokkal könnyebben és szebben lehet vele dolgozni, de ha nincs, akkor közönséges vattapálcikával mossuk el a felvitt vonalat. A szemöldökcsontra 1 csepp (de tényleg csak 1 csepp) fényes gyöngyházfényű por (selyempor, szaténpor, v pigment) kerül, beledolgozva a bőrbe. Az alsó pillasort ugyanazzal a festékkel és ecsettel kontúrozom, amivel a felső szempillánál satíroztam el a ceruzavonalat, úgy, hogy az ecsetet a külső szemzugnál függőlegesen tartom, így ott vastagabb vonalat húzok a szem közepéig, majd megfordítom az ecsetet vízszintesre és 1 vékony vonallal fejezem be a kontúrt. Elsatírozom a vonalat, amennyire csak tudom, ettől lesz füstös, majd ha kell, picit megerősítem a vonalat. Sok réteg szempillaspirállal fejezem be a sminket. Az igazán szép füstös smink matt szemhéjfestékekkel készül, a száj meg inkább semleges, nude színű és csillogó.

A füstös szemek soha nem mennek ki a divatból. Ha nem tudod, hogyan rajzold meg őket, olvasd el rövid leírásunkat! Meglátod, könnyedén el tudod készíteni saját magadnak is. Rajta, próbáld ki!
A füstös szemekkel kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló az, hogy amikor ennyire hangsúlyosra fested a szemed, ügyelj arra, hogy a szádra ne sötét vagy rikító színt kenj, hanem valami visszafogottabbat, például semleges színű, a szád természetes színétől alig eltérő rózsaszínt.
A füstös szemek a sokszínű ruhákhoz tökéletesek, mert színes ruhákhoz úgysem szabad túl sok sminket hordani, így viszont a kevés smink ellenére is nagyon hangsúlyosak és szépek lesznek a szemeid.


Hogyan sminkelj füstös szemeket

Szemceruzával vagy szemtussal rajzold körbe a szemedet. Fényes színárnyalatot válassz, hogy a végeredmény ne legyen túl matt. Ha nem akarod, hogy pandamackónak nézzenek, akkor ne fekete szemceruzát/szemtust használj, hanem inkább barnát, szürkét vagy kéket. A megrajzolt vonalra tegyél egy nagyon kevés csillámport, vagy az is jó, ha be tudsz szerezni csillámport tartalmazó szemceruzát/szemtust.
Olyan színű szemhéjpúdert válassz, ami illik a szemed színéhez és kiemeli azt.

A kék szeműeknek például a barna a legjobb (főleg barackszínű beütésekkel), a barna szeműek pedig szinte mindent használhatnak.


Nagyon fontos a szemöldök is...

A füstös szemekhez elengedhetetlen, hogy a szemöldököd tökéletes legyen, ezért mindenekelőtt győződj meg arról, hogy a tiéd jól karban van-e tartva. Érdemes elmenni a kozmetikushoz, aztán pedig venni egy jó csipeszt, amivel kiszedheted az esetleg visszanövő szőrszálakat. Ha nem vagy megelégedve a szemöldököd hangsúlyosságával, használj szemöldökceruzát.