Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha nincs időnk, pénzünk vagy egyszerűen kedvünk, kozmetikushoz menni, könnyedén elvégezhetjük otthon néhány lépésben az arctisztítást, bőrtipusunknak megfelelően.

 

 

 


Normál/zsíros bőr:
- 1 evőkanálnyi élesztő
- 1 evőkanálnyi szódabikarbóna
- 1 teáskanálnyi víz

Az összetevőket keverjük össze és vigyük fel az előzőleg megtisztított bőrre a homloktól a kulcscsontig. A maszkot hagyjuk 15 percig az arcunkon (nem fog kiszáradni és megkeményedni). Ennyi idő kell hozzá, hogy az élesztő kitisztítsa a pórusok mélyét és a szódabikarbóna eltüntesse a foltokat az arcról. Meleg vízzel öblítsük le, majd olajmentes hidratálóval kenjük be a bőrt.
 

Normál/ száraz bőr:
- 2 evőkanálnyi méz
- fél pohárnyi joghurt (nem csökkentett zsírtartalmú)
- 1 teáskanálnyi grapefruit héj
- 1 csészényi alaposan lehűtött fekete tea

Az első három összetevőt keverjük össze és kenjük fel az arcra és a nyakra. 15 percig hagyjuk fenn a maszkot. A méz úgy viselkedik, mintha egy hatalmas szivacs lenne, eltávolítja a szennyeződéseket és ragyogóbbá teszi a bőrt, míg a joghurt hidratálja és selymesebbé teszi. A grapefruit pedig energiával tölti fel. Öblítsük le a teával, majd masszírozzuk át a szokásos nappali krémünkkel.

 

Érzékeny bőr:
• 1 teáskanálnyi csicseriborsó liszt
• 1 teáskanálnyi zsíros tejszín
• 2 evőkanálnyi sós víz
• egy csipetnyi só

Vigyük fel a keveréket a megtisztított arcra és hagyjuk rajta 10 percig, hogy a csicseriborsó liszt megtisztíthassa az irritált bőrt, míg a tejszín kiegyensúlyozza a pH szintet. Hideg vízzel öblítsük le.