Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merész melírok

Néhány pink vagy kék csík a hajban punkos külsőt kölcsönözhet, de az Anna Sui divatbemutatóra készült frizurákat tervező Garen, a New York-i sztárfodrász szerint mindezt könnyed stílusban is kivitelezhetjük.

Hogyan csináld?

Fontos, hogy véletlenszerűen tedd a hajadba a tincseket: „Ne bonyolítsd túl – tanácsolja Garen. – Úgy kell tűnjön, mintha csak megmarkoltál volna egy melírozó ecsetet és találomra húztál volna vele néhány csíkot a hajadba.” Feltűzhető melírcsíkokat fodrászkellékes üzletekben tudsz beszerezni. Ha nagyon extra színt szeretnél használni, vidd el a fodrászodnak a tincseket, és kérd meg, hogy fesse át őket. A használatuk egyáltalán nem bonyolult: válaszd le a fejed tetején lévő tincseket és fésüld hátra. A póttincseket tűzd körbe, szorosan a hajtövekhez. „Ha vékony szálú hajad van, először tupírozd meg kicsit – tanácsolja Sam Leonardi sztárfodrász -, utána engedd le a hátrafogott felső réteget.”

Hogy szabadulj meg tőle?

A feltűzhető melírtincseket egész könnyen ki tudod szedni. Ha mégis belegabalyodna egy a hajadba, akkor tegyél egy kis balzsamot a gubancra, és finoman, ide-oda mozgatva próbáld meg kihúzni a póttincset.

Izzó ajkak

Az élénk rúzsszínek szupertrendik mostanság. Amint felteszed őket, abban a pillanatban szexibbnek érzed magad. „A telt pinkek, fuksziák és málnapirosak szenzációsan mutatnak világos és kreol bőrön is” – árulja el Matin, a New York-i sminkmester.

Hogyan csináld?

Nem kell azon aggódnod, hogy a rúzst teljes mértékben tökéletesen vidd fel. „A gyűrűsujjaddal vidd fel a színt a szád közepére, és onnan oszlasd szét. Így sokkal természetesebb lesz, ha összeérik a szín az ajkaddal” – magyarázza Matin. Ha azt szeretnéd, hogy a pigment tovább fennmaradjon, nem árt különböző előkészületeket tenned. Például nedves törölközővel dörzsöld át az ajkadat, majd ajakápoló balzsammal puhítsd fel. Egy zsebkendővel pedig itasd fel a felesleget, majd jöhet a rúzs. Ezúttal a szájfényt hagyd ki – az izzó árnyalatok matt hatásként mutatnak a legjobban.

Hogy szabadulj meg tőle?

Leggyorsabban úgy tudod eltávolítani ezeket az élénk árnyalatokat, ha kétfázisú szemfestéklemosóval átitatott vattakoronggal dörzsölöd át a szádat. A lemosóban található finom olajok gyengédek az ajkadhoz és nem szárítják ki a bőrt.

Feltűnő pillák

A gigantikus hosszúságú, pajkos, kacér szempillákat érdemes egy-egy estére kipróbálni – úgy fogod érezni magad, mint egy igazi sztár.

Hogyan csináld?

Válassz extrém hosszúnak tűnő szempillát, de ne legyen túl vad, nehogy nehéz legyen a szemhéjadon viselni. Úgy ragaszthatod fel, ha egy szemhéjtus ecsettel viszed fel a ragasztót a műszempilla tövére. Hagyd fél percig száradni, majd helyezd a saját szempilláid tövébe, és az ecset nyelének végével nyomkodd a bőrödhöz. Ha rögzült, szempillaspirállal színezd át a műpillát, és a sajátodat is. Nem állsz készen a műpillákra? Íme egy trükk, hogy saját pilláid dúsabbnak tűnjenek: egy spirálkefe hegyével vidd fel a festéket a szempillák tövére. Így jó sok festék kerül rájuk, és felborzolhatod a szálakat, ha egy szempillafésűvel végigmész rajtuk – tanácsolja Susan Giordano.

Hogy szabadulj meg tőle?

Itass át egy vattakorongot krémes vagy kétfázisú szemfestéklemosóval, és helyezd néhány másodpercre a szempillákra. Az olajrészecskék feloldják a ragasztót. Rá is segíthetsz, ha a műszempillát a szem külső sarkaiból befelé haladva óvatosan lehúzod a szemedről.