Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztosan számodra sem újdonság az a tény, hogy a méz különleges gyógy-, illetve csodaszer. A torokgyulladás és a megfázás egyik legjobb ellenszere, ám nemcsak a fogyasztása egészséges, hanem a kozmetikumként is csodákat tesz a bőrünkkel. Na de, mit is készítsünk a mézből?

 
 
Van, aki szereti, és van, aki nem, ám ez az aranyló sárga, édes folyadék nemcsak gyógyszerként bizonyított, hanem ősidők óta tekintélyes szerepet játszik a testápolásban is. Tisztít, táplál, puhít, illetve megköti a nedvességet, ezzel feszessé, rugalmassá téve bőrünket. Főleg így tavasszal...

Vitaminforrás, sőt a szervezetünk számára nélkülözhetetlen nyomelemek és ásványi anyagok is megtalálhatók benne. A mézkivonat gazdag cukrokban (80-90 százalékát a szőlő-, illetve gyümölcscukor teszi ki), amelyek megkötik a vizet, így hidratálják a bőrt.

Gyógyír az érdes, száraz bőrre, de a cserepes ajkakat is puhává, tükörsimává varázsolja. Tehát, ha veled is elő szokott fordulni, hogy kiszárad az ajkad, akkor a rágcsálás helyett inkább készíts rá mézes pakolást! Rendkívül egyszerű.

Dörzsöld át a szád szélét egy puha fogkefével, majd kend be jó alaposan mézzel! Tíz percig feküdj le pihenni, majd mosd le az édes ajakírt, de - ha szereted - akár le is nyalogathatod.

Ne félj, nem fogsz tőle ragadni!