Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szemöldökünk formája, színe és vastagsága meghatározza az arcunkat: ha rátalálunk a tökéletesre, segít ellensúlyozni kevéssé szerencsés vonásainkat, és éveket fiatalít rajtunk.

 

 

Ha szépségről van szó, a hollywoodi sztárok körében manapság nem a szemek vagy az ajkak és nem is a hajkorona a legfontosabb: a lényeg a tökéletes szemöldök. A szakemberek az arc és a haj hosszas tanulmányozása után valóságos műremekeket alkotnak. A tökéletes szemöldökforma megtalálása nem csak a tekintetet teszi hangsúlyosabbá és a vonásokat kifejezőbbé, de évekkel fiatalabbá varázsolja az arcot.
Nem titok, hogy a tökéletes vonalat a felesleges szőrszálak eltávolításával érhetjük el. Most a dús és sűrű, de meglehetősen vékonyra szedett szemöldök a divat, ám egy kicsivel hosszabb vagy rövidebb haj például teljesen megváltoztatja a végeredményt. Aranyszabály, hogy soha sem szabad elhanyagolni: a mindig hibátlan szemöldökkel hetente kell foglalkozni. Szerezzünk be egy jó minőségű csipeszt !

Mi a szemöldök kiszedésének a menete?
Hetente 1-2-szer rendszeresen végezzük el a műveletet, és a kinőtt szálakat távolítsuk el. Zuhanyozás vagy arcpakolás után nedves kendőt tegyünk a szemöldökre, ilyenkor a pórusok kinyílnak, és a szőrszálacskák könnyebben kiszedhetők. A tépkedést a szemöldök alsó részénél kezdjük, mert itt könnyebben eltalálhatjuk a megfelelő formát. Arcápolóval átitatott vattával nyugtassuk meg a kipirosodott bőrt a tépkedés után.